Publicēts 05.07.24

Nasdaq paziņo, ka Lightyear Europe ir piešķirts biržas biedra statuss Nasdaq Baltijas biržās, kā arī kontu operatora statuss Nasdaq CSD, lai veiktu norēķinus par darījumiem un nodrošinātu ieguldījumu drošību. Iegūstot pieeju visām trim Baltijas vērtspapīru norēķinu sistēmām, Ligthtyear ir septītais Igaunijā bāzēts un pēc skaita 41. konta operators Nasdaq CSD.

Lightyear Europe ir ieguldījumu platforma, kas investoriem piedāvā ērtu piekļuvi akciju ieguldījumiem ASV, Apvienotās Karalistes un ES tirgos.

“Esmu priecīgs sveikt Lightyear Nasdaq Baltijas tirgū nevien tāpēc, ka tas ir Igaunijā dibināts uzņēmums, bet jo vairāk tāpēc, ka tas ir uzņēmums ar lielām ambīcijām. Lightyear tika dibināts vien pāris gadus atpakaļ, taču jau šobrīd viņu ieguldījumu platforma ir pieejama lielākajā daļā Eiropas valstu. Uzņēmuma ienākšana Baltijas tirgū nozīmē, ka no šī brīža Baltijas valstu akcijas ir pieejamas investoriem arī visas šajās valstīs,” norāda Kristi Sisa, Nasdaq CSD valdes locekle un Nasdaq CSD Igaunijas filiāles vadītāja.

Lightyear Europe tika izveidota Igaunijā 2021. gadā un pašlaik piedāvā gandrīz 4000 jauktas frakcionētas un nefrakcionētas akcijas ASV, Apvienotās Karalistes un ES tirgos, kā arī nodrošina piekļuvi starptautiskiem ETF. Lightyear piedāvā arī vairāku valūtu kontus, kuros iespējams noguldīt, turēt un konvertēt trīs dažādas valūtas. Lightyear ir Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādes pilnvarota un regulēta iestāde, kurai ļauts darboties visā Eiropas Savienībā.