Publicēts 20.04.18

Trešdien, 18. aprīlī, Nasdaq Ziemeļvalstu un Baltijas tirgiem radās tehniski traucējumi ugunsdzēsības sistēmu bojājumu dēļ, kā rezultātā tika apturēti Nasdaq Nordic un Baltijas akciju un parāda vērtspapīru tirgi, un tas ietekmēja arī Nasdaq CSD IT sistēmas. Kopš vakardienas tirdzniecība visos Nasdaq Ziemeļvalstu un Baltijas tirgos notiek kā ierasts.

 

Nasdaq CSD ir veicis savas uzskaites un norēķinu sistēmas pārslēgšanu uz rezerves datu centru, un šobrīd saviem klientiem nodrošina visus depozitārija pamata pakalpojumus. Joprojām gan turpinās darbs pie atsevišķu ar depozitārija darbību saistīto papildu sistēmu darbības pilnīgas atjaunošanas.

 

Nasdaq Baltijas biržas un Nasdaq CSD turpina strādāt, izmantojot rezerves datu centru, tādējādi nodrošinot nepārtrauktu tirdzniecības un norēķinu pakalpojumu pieejamību, kā arī aktīvi strādā pie tā, lai nodrošinātu visu sistēmu funkcionēšanu no mūsu pamata datu centra pēc iespējas ātrāk.

 

Tirdzniecības un norēķinu sistēmu pieejamība visiem tirgus dalībniekiem ir efektīvas vērtspapīru tirdzniecības un norēķinu pamats, tādēļ mēs esam mobilizējuši visus pieejamos resursus, lai operatīvi atrisinātu radušos tehniskos traucējumus, ka arī lai mazinātu iespējamos riskus nākotnē.

 

Mēs pateicamies par sapratni un patiesi atvainojamies par sagādātajām neērtībām. Ja Jums rodas papildu jautājumi , aicinām nekavējoties sazināties ar Nasdaq CSD speciālistiem, rakstot uz e-pastu csd.ops@nasdaq.com.