Paskelbta 05.07.24

Nasdaq praneša, kad bendrovei „Lightyear Europe“ suteiktas nario statusas prekybai Nasdaq Baltijos vertybinių popierių biržose, taip pat dalyvio statusas „Nasdaq CSD“ depozitoriume per kurį atliekami atsiskaitymai už sandorius ir saugomas investuotojų turtas. „Lightyear“, turėdamas prieigą prie visų trijų Baltijos šalių vertybinių popierių atsiskaitymo sistemų, tampa 7-uoju Estijoje ir 41-uoju „Nasdaq CSD“ sąskaitų operatoriumi.

„Lightyear Europe“ – investavimo platforma, kuri suteikia investuotojams galimybę lengvai prekiauti Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), Jungtinės Karalystės (JK) bei Europos Sąjungos (ES) rinkų akcijomis.

„Labai džiaugiuosi galėdama pasveikinti didelių ambicijų turinčią Estijoje įkurtą bendrovę „Lightyear“ Nasdaq Baltijos rinkoje. Bendrovė „Lightyear“ buvo įkurta vos prieš keletą metų, tačiau jų investavimo platforma jau veikia daugelyje Europos rinkų. Jų narystė Baltijos rinkoje reiškia, kad nuo šiol Baltijos šalių akcijos bus pasiekiamos ir investuotojams tose Europos rinkose,“ – sakė Kristi Sisa, „Nasdaq CSD“ valdybos narė ir „Nasdaq CSD“ Estijos padalinio vadovė.

Bendrovė „Lightyear Europe“ buvo įsteigta Estijoje 2021 m. ir šiuo metu siūlo daugiau kaip 3500 mišrių frakcinių ir nefrakcinių akcijų iš JAV, JK ir ES rinkų, taip pat prieigą prie tarptautinių biržoje prekiaujamų fondų (ETF). „Lightyear“ taip pat siūlo kelių valiutų sąskaitą, į kurią galima įnešti, laikyti ir konvertuoti tris skirtingas valiutas, ir palūkanas už neinvestuotas lėšas. Bendrovė „Lightyear“ yra įgaliota ir reguliuojama Estijos finansų priežiūros institucijos bei turi leidimą veikti visoje Europos Sąjungoje.