Publicēts 17.11.23

Ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju pastiprināto interesi par krājobligācijām, Valsts kase sadarbībā ar centrālo vērtspapīru depozitāriju Nasdaq CSD ir veikusi vietnes www.krajobligacijas.lv modernizāciju, nodrošinot ieguldītājiem mūsdienīgu krājobligāciju iegādes vietni, kura ir ērti lietojama arī mobilajās ierīcēs.

 

Būtiskākie uzlabojumi:

Uzlabota lietotāja pieredze – jauna, moderna un lietotājam ērtāk lietojama vietne;

Lietotājam draudzīgāka un intuitīvi saprotama vide – ērti pārskatāms īpašumā esošo krājobligāciju portfelis, uzkrāto procentu summa, kā arī cita informācija modernā dizainā;

Ērtāka saziņa – iespēja uzdot jautājumus vietnē Valsts kases Klientu apkalpošanas departamentam.

 

Aktuālais krājobligāciju piedāvājums ir pieejams vietnē www.krajobligacijas.lv un to iegādi ir iespējams veikt jebkurā brīdī, izvēloties vēlamo krājobligāciju termiņu un norēķinoties par iegādi tiešsaistē. Šobrīd publiskajā piedāvājumā ir pieejamas krājobligācijas ar dzēšanas termiņiem 1 gads, 3 gadi, 5 gadi, 7 gadi un 10 gadi. Minimālā ieguldījuma summa krājobligācijās ir tikai 50 eiro.

Krājobligāciju popularitāte turpina stabili augt un šobrīd privātpersonu īpašumā esošo krājobligāciju apjoms jau ir pārsniedzis 230 miljonus eiro, pēdējā mēneša laikā vien palielinoties par 30 miljoniem eiro.