Publicēts 26.06.23

Nasdaq (NDAQ) paziņo, ka Nasdaq CSD ir ieviesis pašapkalpošanās portālu – Nasdaq CSD E pakalpojumi – tiešsaistes risinājumu, kas ļauj uzņēmumiem, kuru vērtspapīri ir iegrāmatoti Nasdaq CSD (arī “Emitenti”) , efektīvāk veikt uzņēmuma emitēto vērtspapīru notikumu izpildi, un nodrošina augstu datu drošību. Nasdaq CSD E-pakalpojumi funkcionalitāte samazina manuāli ievadāmās informācijas daudzumu, tādejādi ietaupot klientu laiku un palielinot pieteikumu iesniegšanas precizitāti un efektivitāti.

Nasdaq CSD E-pakalpojumi ir pieejami Emitentiem, kuru vērtspapīri ir reģistrēti/iegrāmatoti Nasdaq CSD Igaunijā, Islandē, Latvijā un Lietuvā.

“Ņemot vērā arvien pieaugošo vērtspapīru notikumu apstrādes sarežģītību, mēs vēlamies sniegt saviem klientiem labāku pakalpojumu un piedāvāt risinājumus, kas atvieglos viņu ikdienu, un Nasdaq CSD E-pakalpojumi ir ieviests, lai to nodrošinātu ,” saka Indars Aščuks, Nasdaq CSD vadītājs. “Mēs turpināsim attīstīt digitālo pakalpojumu risinājumus arī turpmāk un palielināsim pieejamo pakalpojumu skaitu, lai ļautu mūsu klientiem efektīvi pārvaldīt visus klientu emitēto vērtspapīru notikumus vienuviet.”

Emitentiem būs iespēja jebkurā laikā piekļūt visiem saviem Nasdaq CSD E-pakalpojumi iesniegtajiem pieteikumiem – vēsturiskajiem un aktuālajiem -, to statuss tiek regulāri atjaunināts. Izmantojot elektroniskās identifikācijas funkciju, lietotājiem ir nodrošināta iespēja piekļūt, parakstīt un iesniegt pieteikumus digitālā formātā.

Šobrīd portālā var iesniegt divu veidu vērtspapīru notikumus: Dividenžu izmaksa un Procentu maksājums. Nākamo mēnešu laikā Nasdaq CSD E- pakalpojumi portālā tiks nodrošināta iespēja iesniegt arī citus pieteikumus, kā arī izveidot jaunu vērtspapīru emisijas pieteikumu Nasdaq CSD.

 

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) ir globāls tehnoloģiju uzņēmums, kas apkalpo kapitāla tirgus un citas nozares. Nasdaq daudzveidīgais datu, analītikas, programmatūras un pakalpojumu piedāvājums ļauj klientiem optimizēt un ar pārliecību īstenot savu biznesa redzējumu. Lai uzzinātu vairāk par uzņēmumu, tā tehnoloģiskajiem risinājumiem, kā arī karjeras iespējām, apmeklējiet mūs vietnē LinkedIn, Twitter @Nasdaq, vai www.nasdaq.com.

 

Nasdaq CSD – Nasdaq Centrālā vērtspapīru depozitārijā tiek reģistrēti vērtspapīri, piemēram, akcijas, obligācijas un ieguldījumu fondu daļas. Baltijas un Islandes tirgus dalībniekiem depozitārijs nodrošina pēctirdzniecības infrastruktūru un plašu pakalpojumu klāstu. Pašlaik tas apkalpo vairāk nekā 6800 emitentu Baltijā un Islandē, un tā glabāšanā ir vērtspapīri vairāk nekā 70 miljardu eiro vērtībā. Nasdaq CSD ir licencēts saskaņā ar Eiropas Centrālā vērtspapīru depozitārija regulu (CSDR), tā darbību uzrauga valsts kompetentās iestādes. Depozitārijs izmanto mūsdienīgu datu apstrādes sistēmu, kas ir savienota ar Eiropas vienoto vērtspapīru norēķinu platformu TARGET2-Vērtspapīriem un Islandes Centrālās Bankas norēķinu sistēmu. Nasdaq CSD mātes sabiedrība ir Nasdaq Inc. Vairāk informācijas nasdaqcsd.com