Publicēts 24.08.20

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) šodien paziņoja, ka ir noslēgusies Islandes vērtspapīru norēķinu platformas pievienošanās Nasdaq CSD vērtspapīru norēķinu platformai, kas bija pēdējais solis Nasdaq CSD Iceland un Nasdaq CSD apvienošanā. Islandes filiālei būs iespējas izmantot Nasdaq CSD vērtspapīru norēķinu platformu un tiešās saiknes ar citiem vērtspapīru depozitārijiem Eiropā, līdz ar to radot jaunās iespējas vietējiem un ārvalstu klientiem. Paziņojums par apvienošanos ar Nasdaq Iceland tika publicēts 25. maijā.

 

Papildus daudzām priekšrocībām Islandes tirgus dalībniekiem, šī pāreja atvieglos ārvalstu investoriem piekļuvi Islandes tirgum, izmantojot standartizētākus norēķinus un vērtspapīru turēšanas pakalpojumus saskaņā ar starptautiskajām prasībām. Turpmākā produktu attīstība ietver iespējas ārvalstu investoriem norēķināties par Islandes vērtspapīriem eiro valūtā un Islandes uzņēmumiem emitēt vērtspapīrus eiro valūtā.

 

“Apvienošanās ar Nasdaq CSD un tādējādi Islandes depozitārija nokļūšana starptautiskā vērtspapīru norēķinu vidē iezīmē lielu pagrieziena punktu Islandes vērtspapīru tirgū”, saka Nasdaq CSD Iceland vadītājs Magnus Asgeirsson. “Šī ir nozīmīgākā infrastruktūras un tehnoloģiju modernizācija, ko Islandes vērtspapīru tirgus ir piedzīvojis pēdējo 20 gadu laikā. Tas palīdzēs mums attīstīties un radīt jaunus risinājumus mūsu klientiem.”

 

“Šī apvienošanās ļaus mums nodrošināt izcilus pakalpojumus mūsu klientiem saskaņā ar starptautiskiem standartiem un procedūrām”, skaidro Nasdaq CSD valdes priekšsēdētājs Indars Aščuks. “Mēs sveicam Islandes klientus ar pievienošanos starptautiskai vērtspapīru norēķinu platformai, cerot uz sadarbību Islandes vērtspapīru tirgus attīstībā”.

 

Nasdaq CSD ir pilnībā integrējis Nasdaq CSD Iceland savā darbības modelī, tādējādi nodrošinot drošāku un efektīvāku pēc-tirdzniecības pakalpojumu klāstu Islandes tirgū atbilstoši starptautiski atzītiem standartiem.

 

Par Nasdaq CSD

Nasdaq CSD grupa ir centrālo vērtspapīru depozitāriju pārvaldītājs Baltijā un Islandē, kas sniedz pakalpojumus Latvijā, Igaunijā, Islandē un Lietuvā. Nasdaq CSD nodrošina pēc-tirdzniecības infrastruktūru un plašu vērtspapīru norēķinu pakalpojumu klāstu tirgus dalībniekiem. Depozitārijam ir būtiska loma finanšu tirgos kā centrālajam akciju, obligāciju, valdību izlaistu vērtspapīru un citu finanšu instrumentu reģistram. Nasdaq CSD reģistrēto vērtspapīru kopējā vērtība pārsniedz 50 miljardus eiro un pakalpojumi tiek sniegti vairāk nekā 7500 emitentiem Islandē un Baltijas valstīs. Nasdaq CSD ir licencēts atbilstoši Eiropas Centrālo vērtspapīru depozitāriju regulai (CSDR), un to uzrauga attiecīgās finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības iestādes. Depozitārijs nodrošina norēķinu automatizētu un tūlītēju apstrādi Eiropas TARGET2 vērtspapīriem (T2S) norēķinu platformā. Nasdaq CSD ietilpst Nasdaq grupā, un tā mātes sabiedrība Nasdaq, Inc. sniedz tirdzniecības un pēc-tirdzniecības pakalpojumus vairāk nekā 50 valstīs. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet: nasdaqcsd.com.

 

Par Nasdaq

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) ir globāls tehnoloģiju uzņēmums, kas apkalpo kapitāla tirgus un citas nozares. Nasdaq daudzveidīgais datu, analītikas, programmatūras un pakalpojumu piedāvājums ļauj klientiem optimizēt un ar pārliecību īstenot savu biznesa redzējumu. Lai uzzinātu vairāk par uzņēmumu, tā tehnoloģiskajiem risinājumiem, kā arī karjeras iespējām, apmeklējiet mūs vietnē LinkedIn, Twitter @Nasdaq, vai www.nasdaq.com.

 

Nasdaq Baltijas tirgus ietver Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius vērtspapīru tirgu, kā arī Nasdaq CSD centrālā vērtspapīru depozitārija kopīgo piedāvājumu Latvijā, Igaunijā, Islandē un Lietuvā. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet nasdaqbaltic.com.

 

Brīdinājums par paziņojumiem, kas vērsti uz nākotni

Informācija, kas šeit tiek sniegta, satur uz nākotni vērstus paziņojumus, kas ietver virkni risku un neskaidrību. Nasdaq brīdina, ka jebkura uz nākotni vērsta informācija negarantē, ka nākotnē šādi rādītāji tiks sasniegti, un faktiskos rezultātus var ietekmēt no Nasdaq neatkarīgi apstākļi. Nasdaq neuzņemas nekādu pienākumu publiski atjaunināt jebkuru uz nākotni vērstu paziņojumu.

 

Mediju kontakti:

Dace Bulte

+371 67 212 431

dace.bulte@nasdaq.com