Paskelbta 24.08.20

Tarptautinė atsiskaitymų sistema sukurs daugiau galimybių Islandijos klientams.

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) praneša, kad šiandien Nasdaq CSD sėkmingai užbaigė technologinį susijungimo procesą su Islandijos vertybinių popierių depozitoriumu. Tai vainikuoja galutinį Islandijos depozitoriumo ir Nasdaq CSD SE susijungimą – nuo šiol Nasdaq CSD Islandijos depozitoriumas naudos Nasdaq CSD vertybinių popierių atsiskaitymų platformą  ir tai atvers naujas galimybes vidaus bei tarptautiniams investuotojams. Nasdaq CSD SE ir Nasdaq Islandijos vertybinių popierių depozitoriumo juridinis susijungimas buvo paskelbtas 2020 m. gegužės 24 dieną.

 

„Tai yra svarbus pasiekimas Islandijos vertybinių popierių rinkai”, – sako Magnus Kristinn Asgeirsson, Nasdaq CSD Islandijoje vadovas. „Nuo šiol Islandijos kapitalo rinkos dalyviams ir nariams galime pasiūlyti dar platesnį poprekybinių paslaugų spektrą, taip sukurdami daugiau verslo plėtros galimybių mūsų klientams. Šis technologinis susijungimas leis mums įdiegti inovatyvių paslaugų”.

 

Šalia daugelio privalumų Islandijos rinkos dalyviams, depozitoriumų susijungimas suteiks užsienio investuotojams galimybę paprasčiau ir veiksmingiau pasiekti Islandijos vertybinių popierių rinką, standartizuojant atsiskaitymus bei vertybinių popierių saugojimo paslaugas pagal tarptautinius reikalavimus. Ateityje planuojame suteikti užsienio investuotojai galimybę atsiskaityti už islandiškus vertybinius popierius eurais, o Islandijos bendrovėms – išleisti vertybinius popierius eurais.

 

„Sėkmingas Nasdaq CSD SE technologinis susijungimas su Nasdaq Islandijos depozitoriumu suteikia mums išskirtines galimybes teikti aukščiausios kokybės paslaugas pagal tarptautinius reikalavimus ir procedūras“, – sako Indars Aščuks, Nasdaq CSD vadovas. „Sveikiname Islandijos klientus, kurie nuo šiol galės naudotis  Nasdaq CSD SE  tarptautinių atsiskaitymų sistema. Tikimės, jog šis pokytis leis toliau plėtoti tvarią Islandijos poprekybinių paslaugų rinką”.

 

Nuo šiol Nasdaq CSD Islandijos filialas integruotas į CSDR reikalavimus atitinkantį Nasdaq CSD SE valdymo ir veiklos modelį, kuris užtikrina saugesnes, efektyvesnes ir tarptautinius standartus atitinkančias poprekybines paslaugas Islandijos rinkoje.

 

Apie Nasdaq

 

Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) yra pasaulinė technologijų bendrovė, teikianti paslaugas kaiptalo rinkoms ir kitoms pramonės šakoms. Platus duomenų, analizės, programinės įrangos ir paslaugų spektras leidžia klientams patikimai optimizuoti ir įgyvendinti savo verslo vizijas. Daugiau informacijos apie bendrovę, technologinius sprendimus bei karjeros galimybes rasite čia: LinkedIn, Twitter @Nasdaq, arba www.nasdaq.com .

 

Nasdaq Baltic teikia bendrus Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga, Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržų, taip pat Nasdaq CSD pasiūlymus. Daugiau informacijos rasite čia: nasdaqbaltic.com.

 

Apie Nasdaq CSD

 

Nasdaq CSD SE (Societas Europaea) yra regioninis Islandjos ir Baltijos šalių centrinis vertybinių popierių depozitoriumas, vykdantis veiklą Islandijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Jis suteikia poprekybinę infrastruktūrą ir teikia platų vertybinių popierių paslaugų spektrą Baltijos šalių rinkos dalyviams. Šis CSD yra svarbiausias Islandijos ir Baltijos šalių finansų rinkos elementas, naudojamas atsiskaityti už akcijas bei kitus bendrovių ir vyriausybių išleistus vertybinius popierius per atskiras vertybinių popierių atsiskaitymo sistemas, kurių vienos veikla reglamentuojama pagal Islandijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos įstatymus. Nasdaq CSD saugomo finansinių priemonių turto vertė siekia daugiau nei 50 mlrd. eurų, bendrovė aptarnauja daugiau 7 500 klientų Islandijoje ir Baltijos šalyse.

 

Nasdaq CSD yra licencijuotas pagal Europos Sąjungos centrinių vertybinių popierių depozitoriumų reglamentą (CSDR), jo veiklą prižiūri Baltijos šalių reguliavimo institucijos, bendradarbiaujančios pagal CSDR. Depozitoriumas naudoja šiuolaikinę, į Europos T2S platformą integruotą automatizuoto atsiskaitymų apdorojimo technologiją. Nasdaq CSD depozitoriumas priklauso Nasdaq įmonių grupei, kurios vadovaujančioji patronuojančioji bendrovė yra Nasdaq, Inc., kuri teikia vertybinių popierių prekybos bei poprekybines paslaugas daugiau nei 50 pasaulio šalių. Daugiau informacijos rasite čia: nasdaqcsd.com.