Paskelbta 26.06.23

Nasdaq (NASDAQ) praneša, kad „Nasdaq CSD” įdiegė naują debesijos pagrindu veikiantį elektroninį portalą „Nasdaq CSD E-Services”, kuris leis emitentams, įregistravusiems vertybinius popierius depozitoriume, internetu pateikti informaciją apie finansinių priemonių įvykius ir sekti jų eigą. Nuo šiol šis procesas „Nasdaq CSD” klientams taps greitesnis ir patogesnis. „Nasdaq CSD E-Services“ paslaugos bus teikiamos įmonėms, kurios yra įregistravusios vertybinius popierius „Nasdaq CSD” Estijoje, Islandijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

 

„Nasdaq CSD E-Services“ leis klientams pateikti paraiškas ir pranešimus paprasčiau bei užtikrinti didesnį duomenų saugumą. Be to, dėl „E- Services“ automatizuotos paraiškų formų pildymo funkcijos klientai sutaupys laiko bei padidės proceso tikslumas bei efektyvumas.

 

„Savo klientams siekiame sukurti kuo geresnę patirtį ir pasiūlyti sprendimų, kurie palengvintų jų kasdienį darbą. „Nasdaq CSD E-Services“ portalo galimybės būtent tai ir suteikia“, – sako Indars Aščuks, „Nasdaq CSD SE“ vadovas ir valdybos pirmininkas. „Džiugu, kad „E-Services“ sprendimo pagrindu ateityje galėsime pasiūlyti daugiau paslaugų, kurios leis mūsų klientams teikti paraiškas ir pasiekti visą reikalingą informaciją vienoje vietoje.“

 

Emitentai portale galės peržiūrėti informaciją apie savo išleistų finansinių priemonių įvykius – dabartinius ir istorinius – bei įvykių būsenas, kurios yra nuolat atnaujinamos. Be to, jie gali pasirašyti ir pateikti formas naudodamiesi elektroniniu parašu.

 

Iš pradžių portale bus galima pateikti dviejų rūšių paraiškas dėl finansinių priemonių įvykių: dividendų mokėjimo ir palūkanų mokėjimo. „Nasdaq CSD“ netrukus į portalą įtrauks kitus finansinių priemonių įvykius, taip pat naujų vertybinių popierių įregistravimą.

 

Apie Nasdaq

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) yra pasaulinė technologijų bendrovė, teikianti paslaugas kapitalo rinkoms ir kitiems ekonomikos sektoriams. Plati mūsų siūlomų duomenų, analitikos, programinės įrangos ir paslaugų pasiūla leidžia klientams patikimai optimizuoti ir įgyvendinti savo verslo vizijas. Norėdami daugiau sužinoti apie bendrovę, jos technologinius sprendimus ir karjeros galimybes, apsilankykite mūsų puslapiuose Linkedin „Twitter“ @Nasdaq arba Nasdaq.com.

 

Apie Nasdaq CSD

Nasdaq CSD SE yra regioninis Islandjos ir Baltijos šalių centrinis vertybinių popierių depozitoriumas, vykdantis veiklą Islandijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Jis suteikia poprekybinę infrastruktūrą ir teikia platų vertybinių popierių paslaugų spektrą Baltijos šalių rinkos dalyviams. Nasdaq CSD saugomo finansinių priemonių turto vertė siekia daugiau nei 70 mlrd. Eurų ir aptarnauja emitentus bei dalyvius Baltijos šalyse ir Islandijoje. Nasdaq CSD yra licencijuotas pagal Europos Sąjungos centrinių vertybinių popierių depozitoriumų reglamentą (CSDR), jo veiklą prižiūri Baltijos šalių reguliavimo institucijos, bendradarbiaujančios pagal CSDR. Depozitoriumas naudoja šiuolaikinę, į Europos T2S platformą integruotą automatizuoto atsiskaitymų apdorojimo technologiją. Nasdaq CSD depozitoriumas priklauso Nasdaq įmonių grupei. Daugiau informacijos rasite čia: nasdaqcsd.com.

 

Kontaktai žiniasklaidai:
Daiva Taučkėlaitė
daiva.tauckelaite@nasdaq.com
+370 620 22 127