Avaldatud 05.07.24

Nasdaq teatab, et Lightyear Europe sai Nasdaq Balti börside liikmeks (maakleriks) ja saab vahendada tehinguid kõigil kolmel Balti börsil. Samuti sai Lightyear Nasdaq CSD ehk väärtpaberite keskdepositooriumi kontohalduriks, mis võimaldab neil tehinguid arveldada ja investorite varasid hoida.

Lightyear Europe on investeerimisplatvorm, mis pakub investoritele lihtsat ligipääsu USA, Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu riikide aktsiatesse investeerimiseks.

„Mul on väga hea meel tervitada Lightyeari Nasdaq Balti turule esmalt seetõttu, et tegu on Eestis ja eestlaste poolt asutatud ettevõttega, kuid veelgi enam nende suure ambitsiooni tõttu. Lightyear asutati vaid mõni aasta tagasi, kuid nende investeerimisplatvorm on juba saadaval hulgas Euroopa riikides. Lightyeari liikmelisus Balti börsidel tähendab muu hulgas seda, et nüüdsest on Balti aktsiad lihtsasti kättesaadavad investoritele paljudes Euroopa riikides,“ ütles Nasdaq CSD juhatuse liige ja Nasdaq CSD Eesti filiaali juht Kristi Sisa.

Lightyear Europe asutati 2021. aastal Eestis ning pakub hetkel investeerimisvõimalust ligi 4000 aktsiasse USA, Ühendkuningriigi ja Euroopa Liidu turgudel ning juurdepääsu rahvusvahelistele ETF-idele (börsil kaubeldavad fondid). Lightyear pakub ka mitme valuuta kontot, mille abil saab hoiustada, hoida ja konverteerida kolme erinevat valuutat, ning teenida intressi investeerimata vahenditelt. Lightyear on litsentseeritud Eesti Finantsinspektsiooni poolt ning volitatud tegutsema kogu Euroopa Liidus.