Avaldatud 26.06.23

Nasdaq (NDAQ) teatab, et Nasdaq CSD tõi turule uue veebilahenduse – Nasdaq CSD E-teenused (Nasdaq CSD E-Services), – mis võimaldab Nasdaq CSD-s registreeritud väärtpaberitega ettevõtetel senisest kiiremini ja mugavamalt hallata oma väärtpaberitega seotud toiminguid. Nasdaq CSD E-teenused on kasutamiseks ettevõtetele, kelle väärtpaberid on registreeritud Nasdaq CSD Eesti, Islandi, Läti või Leedu üksuses.

Nasdaq CSD E-teenused võimaldab klientidel teha oma ettevõtte väärtpaberitega seotud toiminguid senisest sujuvamalt ja turvalisemalt. Automaatne taotluste edastamine vähendab klientide käsitsi tehtavat tööd, säästab aega ja suurendab protsessi täpsust ning efektiivsust.

„Arvestades ettevõtete väärtpaberitega seotud toimingute üha suurenevat keerukust, soovime pakkuda oma klientidele paremat kasutajakogemust ja lahendusi, mis muudavad nende igapäevatöö lihtsamaks. Nasdaq CSD E-teenused teeb täpselt seda,” ütles Nasdaq CSD juht Indars Aščuks. “Jätkame lahenduse edasiarendamist, lisades sinna veel teenuseid, mis võimaldavad klientidel lõpuks hallata kõiki oma ettevõtte väärtpaberitega seotud toiminguid mugavalt ühes kohas.”

Ettevõtete esindajad saavad digitaalse isikutuvastamise kaudu vormidele juurde pääseda, neid allkirjastada ja esitada. Lisaks saavad nad vaadata portaalis esitatud toimingute taotlusi – ajaloolisi ja praeguseid – ning nende staatust, mida pidevalt uuendatakse.

Esialgu saab portaali kaudu esitada kaht äriühingu väärtpaberitega seotud taotlust: dividendimakse ja intressimakse. Edaspidi lisab Nasdaq CSD portaali muid äriühingu väärtpaberitega seotud taotlusi ja uute väärtpaberite emiteerimise võimaluse.

Nasdaq CSD on väärtpaberite keskdepositoorium, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus ja Islandil. Nasdaq CSD-l on finantsturul oluline roll, pakkudes väärtpaberite arveldus- ja haldusteenuseid nii riigi- kui erasektorile. Nasdaq CSD on litsentseeritud Euroopa väärtpaberite keskdepositooriume käsitleva Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määruse alusel ja on kohalike finantsinspektsioonide järelevalve all. Nasdaq CSD kuulub Nasdaqi gruppi. Vaata täpsemalt: /estonia/et/

Nasdaq, Inc. on maailma juhtiv kauplemis-, börsitehnoloogia-, noteerimis-, teabe- ja avalike ettevõtete teenuste pakkuja, tegutsedes kuues maailmajaos. Maailma esimese elektroonilise börsi loojana kasutatakse meie tehnoloogiat enam kui 85 väärtpaberiturul rohkem kui 50 riigis. Ligikaudu üks kümnest väärtpaberitehingust maailmas tehakse Nasdaqi tehnoloogia vahendusel. Nasdaq on koduks 4000 noteeritud ettevõttele, mille turuväärtus on kokku üle 15 triljoni dollari. Loe täpsemalt: nasdaq.com, nasdaqbaltic.com

 

Lisainfo:

Ott Raidla
Nasdaq Tallinn
Turundus- ja kommunikatsioonijuht
+372 5552 4824
ott.raidla@nasdaq.com