Avaldatud 19.06.23

Tallinn/Riiga/Vilnius – 19. juuni 2023

Nasdaq (NDAQ) teatab, et Nasdaq CSD tõi turule platvormi (Investor Analytics Solution), mis võimaldab ettevõtetel oma investorbaasi strateegiliselt hallata ja teha andmetel põhinevaid otsuseid investorsuhtluse parandamiseks.

Tegemist on esimese omataolise platvormiga Baltikumis ning see on loodud spetsiaalselt investorsuhete juhtimiseks. Baltikumi turul, kus professionaalne investorsuhtlus on veel võrdlemisi uus valdkond, ei investeeri ettevõtted sellesse tihti piisavalt. Vähene panustamine investorsuhtlusesse võib pärssida investorite usaldust ja piirata ettevõtte kasvuvõimalusi. Nasdaq CSD loodud platvormi eesmärk on see probleem lahendada, olles lähtepunktiks investorsuhete arendamiseks. Tõhusama suhtluse tulemuseks on suurem investorite kaasatus ja usalduse kasv.

Investoranalüüsi lahenduse üks peamisi eeliseid on märkimisväärne aja kokkuhoid, mida see investorsuhete juhtidele pakub. Andmemahu eksponentsiaalse kasvuga suureneb nõudlus kõikehõlmavate ja tõhusate tööriistade järele andmete haldamiseks ja analüüsimiseks.

Nasdaq CSD on väärtpaberite keskdepositoorium, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus ja Islandil. Nasdaq CSD-l on finantsturul oluline roll, pakkudes väärtpaberite arveldus- ja haldusteenuseid nii riigi- kui erasektorile. Nasdaq CSD on litsentseeritud Euroopa väärtpaberite keskdepositooriume käsitleva Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määruse alusel ja on kohalike finantsinspektsioonide järelevalve all. Nasdaq CSD kuulub Nasdaqi gruppi. Vaata täpsemalt: /estonia/et/

Nasdaq, Inc. on maailma juhtiv kauplemis-, börsitehnoloogia-, noteerimis-, teabe- ja avalike ettevõtete teenuste pakkuja, tegutsedes kuues maailmajaos. Maailma esimese elektroonilise börsi loojana kasutatakse meie tehnoloogiat enam kui 85 väärtpaberiturul rohkem kui 50 riigis. Ligikaudu üks kümnest väärtpaberitehingust maailmas tehakse Nasdaqi tehnoloogia vahendusel. Nasdaq on koduks 4000 noteeritud ettevõttele, mille turuväärtus on kokku üle 15 triljoni dollari. Loe täpsemalt: nasdaq.comnasdaqbaltic.com

Lisainfo:
Ott Raidla
Nasdaq Tallinn
Turundus- ja kommunikatsioonijuht
+372 5552 4824
ott.raidla@nasdaq.com